Αδυνάτισμα

Αδυνάτισμα – Τέσσερις Συμβουλές Για Να Αποτρέψετε Τη Στασιμότητα

Στασιμότητα στο αδυνάτισμαΑνησυχείτε για το τι θα μπορούσε να σταματήσει την πρόοδό της απώλειας βάρους;

Έχετε ακολουθήσει τη διατροφή σας με απόλυτη πειθαρχία, βλέποντας καλά αποτελέσματα για τις πρώτες εβδομάδες και μετά ξαφνικά, όλες οι βελτιώσεις που καταφέρατε σταμάτησαν;

Ίσως να είστε απογοητευμένοι, έτοιμοι να σταματήσετε τώρα.

Ε, ως εδώ ήταν. Αλλά μην το κάνετε τόσο γρήγορα, μην το κάνετε ακόμα! Το γεγονός είναι, ότι μπορείτε να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα απώλειας βάρους, με λίγες έξυπνες στρατηγικές.

Ας δούμε τι πρέπει να ξέρετε για να το χειριστείτε αυτό …

1. Ελέγξτε Την Καταμέτρηση

Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι σταματούν να βλέπουν αποτελέσματα, είναι ότι κουράζονται με την καταμέτρηση των θερμίδων. Θυμηθείτε, πρέπει να υπολογίζετε με ακρίβεια τις θερμίδες, αν θέλετε να βλέπετε συνεχή επιτυχία. Αν εσφαλμένα μειώσετε τις θερμίδες σας, αυτό θα μπορούσε να σας κοστίσει εύκολα τα αποτελέσματα. Εάν τρώτε 300 με 400 θερμίδες κάθε μέρα, αυτό θα εξαλείψει την πρόοδο που πρέπει να δείτε.

2. Αυξήστε Τα Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσπαθήσετε είναι να αυξήσετε την λήψη των μακροθρεπτικών : τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες και τα λίπη. Ή, εάν έχετε χρησιμοποιήσει μια δίαιτα με πολλούς υδατάνθρακες, δοκιμάστε να τους μειώσετε, καθώς αυτό μπορεί να έχει σταματήσει την πρόοδό σας.

Ομοίως, εάν έχετε μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, δοκιμάστε να προσθέσετε επιπλέον υδατάνθρακες. Μερικές φορές, μια μικρή αλλαγή είναι το μόνο που χρειάζεστε.

3. Δοκιμάστε Ένα “Refeed”

Αν τα παραπάνω αποτύχουν, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε μια ανανέωση. Εάν έχετε κάνει δίαιτα για εβδομάδες, καταναλώστε για μια με δύο ημέρες περισσότερες θερμίδες και αυτό θα βοηθήσει την επανεκκίνηση του μεταβολισμού σας, δίνοντάς σας ταχύτερη πρόοδο πάλι.

Δοκιμάστε να τρώτε 500 έως 1000 θερμίδες περισσότερες για μία ή δύο ημέρες, από τροφές με υδατάνθρακες. Στη συνέχεια, δείτε εάν αυτό ξεκινά ξανά το κάψιμο λίπους και επιστρέψετε στο σχέδιο σας.

4. Επανεξετάστε Την Προσέγγισή Σας

Τέλος, αν και αυτό αποτύχει, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσετε την πρόσληψη θερμίδων εντελώς. Ίσως πρέπει να το προσαρμόσετε από τη στιγμή που θα χάσατε το αρχικό βάρος σας; Θυμηθείτε ότι η απώλεια βάρους απαιτεί συνεχείς προσαρμογές, οπότε μην φοβάστε να κάνετε αλλαγές στα σχέδια σας για να αδυνατίσετε.

Κρατήστε αυτές τις συμβουλές στο μυαλό σας και μπορείτε να διασφαλίσετε πως θα βλέπετε συνεχώς πρόοδο στο πρόγραμμα αδυνατίσματος σας. Όταν αρχίσετε να κάνετε αλλαγές στη διατροφή σας, θα αποκομίσετε τεράστια οφέλη για την υγεία σας σχεδόν αμέσως. Μια μελέτη για ανθρώπους που κατανάλωναν τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και οι οποίοι πρόσθεσαν επίσης σαράντα λεπτά σωματικής άσκησης την ημέρα, αποκαλύπτει πως:

  1. μείωσαν την αρτηριακή τους πίεση,
  2. βελτίωσαν τα επίπεδα χοληστερόλης τους,
  3. μείωσαν τα επίπεδα ινσουλίνης

σε μόλις τρεις εβδομάδες. Απλά βρείτε ποια δίαιτα σας ταιριάζει απόλυτα, ακολουθήστε τη με πειθαρχία και βεβαιωθείτε ότι μειώνετε σταδιακά το βάρος σας.