Αδυνάτισμα

Οι Χειρότερες Επιλογές Τροφών Για Αδυνάτισμα Και Οι Εναλλακτικές Επιλογές Σας

Επιλογές Τροφών Για ΑδυνάτισμαΥγιεινή διατροφή σημαίνει, πως τρέφεστε με φρέσκα και βιολογικά τρόφιμα, αποφεύγοντας όσο το δυνατόν τα επεξεργασμένα και τα πλούσια σε ζάχαρη.

Ωστόσο, η σημερινή διατροφή περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος τεχνητών συστατικών με υψηλές θερμίδες, χωρίς όμως εσείς να συνειδητοποιείτε την παρουσία τους.

Τέτοιες τροφές σχηματίζουν οξέα στο σώμα και πρέπει να εξαλειφθούν το συντομότερο δυνατό. Τα τρόφιμα αυτά, δημιουργούν φλεγμονή, διαταράσσουν την ορμονική ισορροπία στο σώμα, βλάπτουν το συκώτι και αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Ως αποτέλεσμα, καταστρέφουν τις προσπάθειες αποκατάστασης της καλής υγείας και σαμποτάρουν το αδυνάτισμα.

Παγωτά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά

Μπορεί το αγαπημένο σας παγωτό με γεύση φρούτων, να είναι με χαμηλές θερμίδες, αλλά ίσως να μην είναι με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Μπορεί να εξακολουθεί να περιέχει αρκετή ζάχαρη και επιβλαβή λιπαρά, που σας κάνουν να παίρνετε βάρος. Επιπλέον, τα τεχνητά χρώματα και οι τεχνητές γεύσεις δεν έχουν καμία σχέση με την υγιεινή διατροφή, παρά μόνο επιδεινώνουν την κατάσταση.

Διαβάζετε με προσοχή τις ετικέτες των τροφίμων, για να γνωρίζετε την σύστασή τους. Καλύτερο όμως θα είναι, να φτιάξετε το δικό σας παγωτό στο σπίτι με φυσικές γεύσεις φρούτων και χωρίς χημικές ουσίες.

Superfood πίτσα

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν, ότι δεν είναι όλες οι πίτσες κακές για την υγεία. Ωστόσο ακόμη και αν έχουν πολύ λεπτή βάση, είναι φορτωμένες με τυρί που περιέχει κορεσμένα λίπη και επεξεργάζονται τόσο πολύ, που σας κάνουν να κερδίζετε κιλά πολύ εύκολα. Προτιμήστε σπιτική πίτσα με αλεύρι ολικής άλεσης, φρέσκια ντομάτα για τη σάλτσα, κρεμμύδι, χρωματιστές πιπεριές, μανιτάρια και τα σωστά τυριά. Έτσι θα έχετε μια superfood πίτσα.

Ποτά μηδενικών θερμίδων

Όλα αυτά τα ανθρακούχα ποτά, που έχουν μηδενικές θερμίδες, είναι μια κακή συνήθεια που θα σας αποσπάσει την προσοχή, από το να τρώτε υγιεινά. Σίγουρα είναι με χαμηλές θερμίδες, όμως οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχουν όπως η ασπαρτάμη, η ζαχαρίνη και η σορβιτόλη, μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του σακχάρου στο αίμα, φλεγμονή στο συκώτι και να επιβαρύνουν τα νεφρά. Επομένως, είναι εξαιρετικά επιβλαβή. Χρειάζεται να πιείτε περισσότερα από 30 ποτήρια νερό, για να εξουδετερώσετε την οξύτητα ενός μόνο κουτιού.

Τσιπς και πατατάκια

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν την ύπαρξη μιας επικίνδυνης ουσίας του ακρυλαμιδίου. Το ακρυλαμίδιο υπάρχει σε τρόφιμα με άμυλο, που έχουν υποστεί υψηλή θερμική επεξεργασία, όπως ψήσιμο ή τηγάνισμα για πολύ ώρα. Όταν αυτά καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες, προκαλούν διάφορες φλεγμονές και πολλά σοβαρά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, της αύξησης βάρους, του καρκίνου κλπ.

Όταν οι πατάτες τηγανίζονται, παράγεται το υψηλότερο επίπεδο τοξικού ακρυλαμιδίου, που είναι ο κύριος λόγος συσσώρευσης του λίπους. Αντί λοιπόν, να καταναλώνετε σακούλες με τσιπς, ετοιμάστε τα δικά σας τραγανά πατατάκια και δοκιμάστε να τα βγάλετε από το τηγάνι, μόλις αποκτήσουν χρυσοκίτρινο χρώμα.

Δεν είναι πολύ δύσκολο τελικά, να χάσετε τα περιττά κιλά σας. Μερικές αλλαγές στη διατροφή σας και αρκετή θέληση, μπορούν να σας κρατήσουν αδύνατους και υγιείς. Διαβάστε σχετικά με το πώς θα κάνετε την σωστή αρχή στην προσπάθεια σας να χάσετε βάρος.