Αδυνάτισμα

Η Ψυχολογία Και Η Σκέψη Σας Καθορίζουν Την Πορεία Στο Καλύτερο Σώμα

Στην ιατρική κοινότητα, η “παχυσαρκία” γενικά αναφέρεται ότι υπάρχει σε γυναίκες με σωματικό λίπος άνω του 30% και άνδρες με σωματικό λίπος άνω του 25%. Η “παθολογική παχυσαρκία”, μια πιο σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να συμβαίνει όταν ένα άτομο είναι 50-100% ή 100 κιλά πάνω από το ιδανικό βάρος του ή έχει περισσότερο από 39% σωματικό λίπος.

Τα ιατρικά προβλήματα που συνήθως σχετίζονται με τη νοσηρή παχυσαρκία περιλαμβάνουν τον διαβήτη, την υπέρταση, την καρδιακή νόσο, το εγκεφαλικό επεισόδιο, ορισμένους καρκίνους (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού και του κόλου), την κατάθλιψη και την οστεοαρθρίτιδα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το Forskolin δεν είναι η ιδανική λύση στο πρόβλημα.

Η παχυσαρκία στον αμερικανικό πληθυσμό είναι μια σοβαρή επιδημία. Τα αποτελέσματα μιας Εθνικής Έρευνας για την Υγεία και τη Διατροφή κατά την περίοδο 1999-2000 δείχνουν ότι το 64% των ενήλικων των ΗΠΑ είναι είτε υπέρβαροι είτε παχύσαρκοι.

Εκατομμύρια άνθρωποι προσεγγίζουν τον έλεγχο βάρους, εστιάζοντας στο σύμπτωμα. Το σύμπτωμα είναι το ίδιο το βάρος. Αυτοί οι άνθρωποι βάζουν όλη τους την ενέργεια για να τα ψήσουν, να τα βγάλουν μακριά, να τα λιμοκτονούν, ή να χρησιμοποιήσουν όλα τα είδη μανίας.

Όλοι βιώνουν τα σκαμπανεβάσματα στα διαγράμματα βάρους και την κλίμακα. Αυτό κάνει πολλούς αναστατωμένους και καταθλιπτικούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι δεν θα λύσουν ποτέ το πρόβλημα της εξάλειψης μόνιμα αυτών των υπερβολικών κιλών και ίντσες.

Η μόνη στιγμή που κάποιος πρέπει να ασχολείται με τον έλεγχο του βάρους είναι όταν τρώει. Το γεγονός του θέματος είναι ότι οι άνθρωποι ανησυχούν για το βάρος πριν τρώνε και αυτοί χτυπάνε τον εαυτό τους αφού έτρωγαν. Ενώ οι άνθρωποι τρώνε δεν υπάρχει καμία ανησυχία.

Ξοδεύουμε ένα μικρό χρονικό διάστημα τρώγοντας κάθε μέρα και αυτή είναι η μόνη στιγμή που οι άνθρωποι πρέπει να αυξήσουν τη συνειδητή συνειδητοποίησή τους και να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των κατάλληλων διατροφικών συνηθειών.

Εάν είστε υπέρβαροι, μπορεί να είστε έτσι επειδή έχετε σχηματίσει μια συνήθεια να τρώτε ακατάλληλα.

Με την εκ νέου εκπαίδευση των διατροφικών σας συνηθειών, θα διαπιστώσετε ότι εξακολουθείτε να απολαμβάνετε το φαγητό και για πολύ πιο θετικούς λόγους. Θα εξαλείψετε το βάρος – και δεν θα το επανακτήσετε.

Το σχέδιο είναι πολύ βασικό, απλό και εύκολο. Κάθε εβδομάδα, για μια περίοδο έξι εβδομάδων, πρόκειται να ασκήσετε μια νέα και διαφορετική ψυχική άσκηση για να σας βοηθήσουμε να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

 • ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1: Καθίστε για να φάτε και να πιείτε. Ακόμα κι αν είναι μόνο ένα κομμάτι κόμμι ή μια γουλιά νερό, καθίστε! Αυτό θα βοηθήσει στην εξάλειψη του ασυνείδητου σνακ που είναι τόσο μέρος του να είναι υπέρβαρο. Αυτό εξαλείφει επίσης τα τρόφιμα γευσιγνωσίας για όσους μαγειρεύουν.
 • ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2: Χαλαρώστε! Πάρτε ένα λεπτό για να αναπνεύσετε άνετα και να είστε ευγνώμονες για το φαγητό μπροστά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε τα τρόφιμα που τρώτε και τον τρόπο με τον οποίο τα τρώτε.
 • ΕΒΔΟΜΑΔΑ 3: Μασήστε το φαγητό σας καλά. Πιείτε τα ποτά σας. Πάρτε μικρά δαγκώματα. Ανάλογα με το τι τρώτε, μασάτε από 25 έως 40 φορές με κάθε μπουκιά. Με το να καταναλώνετε μικρές μερίδες και να τρώτε πιο αργά, οι γεύσεις σας θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την πλήρη και υπέροχη γεύση από τα θρεπτικά τρόφιμα που τρώτε.Το στομάχι σας θα έχει την ευκαιρία να πει στο μυαλό σας ότι είστε γεμάτοι και ικανοποιημένοι και ότι χρειάζεστε μια μικρότερη ποσότητα τροφής από ό, τι πριν. Μπορεί να πάρει το ίδιο χρονικό διάστημα για να φάει μια μικρή ποσότητα τροφής, όπως και για να φάει ένα μεγάλο ποσό.
 • ΕΒΔΟΜΑΔΑ 4: Ξεφορτωθείτε τα κακά συναισθήματα και απογοητεύσεις. αν έχετε κάποιο πρόβλημα ή συναλλαγή στην οποία εργάζεστε, καθαρίστε το μυαλό σας προτού να φάτε. Η κατανάλωση από την απογοήτευση είναι μια πολύ κοινή κακή συνήθεια.
 • ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5: Σκεφτείτε το φαγητό που τρώτε, ειδικά τη γεύση.
 • ΕΒΔΟΜΑΔΑ 6: Αφήστε κάτι στο πιάτο σας (εκτός από το πιρούνι σας). Είμαστε προετοιμασμένοι να καθαρίσουμε τα πάντα από τα πιάτα μας και να προγραμματίσουμε να πιστεύουμε ότι ο καθαρισμός των πιάτων μας θα βοηθήσει τα παιδιά που λιμοκτονούν σε άλλα μέρη του κόσμου ή ότι είναι αμαρτία να χάνουμε τρόφιμα.

ΑΛΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ

 1. Ανατρέξτε στις δίαιτες ως μενου.
 2. Ανατρέξτε στην απώλεια βάρους, καθώς εξαλείφει το βάρος μόνιμα.
 3. Χρησιμοποιήστε μικρότερες πλάκες και γυαλιά.
 4. Σερβίρετε μικρότερες μερίδες.
 5. Χρησιμοποιήστε ένα δωμάτιο στο σπίτι για να φάτε, ίσως ακόμη και μια καρέκλα.
 6. Κρατήστε ένα ημερολόγιο για το φαγητό που τρώτε.

Εκτός από αυτές τις ασκήσεις, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τις τεχνικές που έχουν μάθει σε αλλοιωμένες καταστάσεις (ύπνωση) για να αλλάξετε τη συνήθεια και να απεικονίσετε ακριβώς τον τρόπο που θέλετε να κοιτάξετε.

Φανταστείτε τον εαυτό σας να στέκεστε στην κλίμακα του μπάνιου σας και κοιτάζοντας προς τα κάτω το βάρος που θέλετε να είστε.

Ορισμένες προτάσεις ελέγχου του δείγματος:

 1. Ζυγίζω ___ κιλά και είμαι λεπτός, υγιής και ελκυστικός.
 2. Τρώω μόνο τα υγιεινά, θρεπτικά τρόφιμα που μου επιτρέπουν να διατηρώ το βάρος μου ___ λίρες.
 3. Τρώω τα γεύματά μου αργά και απολαμβάνω κάθε μπουκιά. Γευρίζω και απολαμβάνω το φαγητό μου καλύτερα από ποτέ.
 4. Η επιθυμία να εξαλειφθεί το λίπος από το σώμα μου είναι ισχυρότερη από ποτέ. Είμαι σε καθημερινή βάση, τρώω λιγότερο και απολαμβάνω περισσότερο φαγητό, και η επιθυμία να εξαλειφθεί το βάρος είναι ισχυρότερη από την επιθυμία για φαγητό.
 5. Θεωρώ τον εαυτό μου ως λεπτό, κομψό, σταθερό και γερό. Νομίζω ότι είναι λεπτό.
 6. Διαμένω ικανοποιημένος για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Η επιθυμία να εξαλειφθεί το αφύσικο λίπος από το σώμα μου είναι ισχυρότερη από την επιθυμία μου να φάω. Βλέπω την πάχυνση της διατροφικής συμπεριφοράς και δεν έχω καμία επιθυμία να απολαύσω μια τέτοια συμπεριφορά. Μου αρέσει να είμαι λεπτός, κομψός, λεπτός και λεπτός.

https://el.iliveok.com/health/pathologiki-pahysarkia-se-enilikes-nees-therapeies_119435i15952.html

Χρησιμοποιώντας αυτές τις προτάσεις τροποποίησης συμπεριφοράς, θα αναδημιουργήσετε πλήρως τις διατροφικές σας συνήθειες και θα δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο πρότυπο για τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός λεπτού, κομψού, μόνιμου νέου σχήματος.